Om oss

Reumatikerdistriktet  i Västerbottens län finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har totalt 2200 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Kom med i vår verksamhet

Vi har 7 lokalföreningar i Västerbottens län och är totalt 1611 medlemmar.

Vi arbetar för att tillvaron och vården för reumatiker skall vara så bra som möjligt. I distriktsstyrelsen sitter ledamöter från lokalföreningarna. På distriktsnivån arbetar vi främst med att utbilda lokalföreningarnas ledamöter och att bevaka sjukvårdsfrågor i Västerbottens län.
I lokalföreningarna, som finns en i varje kommun, arbetar man främst med att bevaka kommunala sjukvårdsfrågor, samt att ordna olika träffar för medlemmarna. Dessa träffar kan vara allt från trevliga middagar till föreläsningar och studiecirklar.

Bli medlem

Enklaste sättet att bli medlem är att fylla i formuläret på Reumatikerförbundets hemsida, som det finns en länk till i högerkolumnen, men om du vill så kan du lika gärna kontakta närmaste lokalförening som du hittar under rubriken "föreningar" i vänsterkolumnen.
När du blivit medlem kommer du att få Reumatikertidningen som utkommer med 6 nummer per år, samt information från din lokalförening om vilka aktiviteter de planerar.

Reumatikerdistriktets Forskningsfond i Västerbottens län

Fonden stöder forskning och utbildning i reumatologi vid Umeå Universitet. Vi tar med tacksamhet emot gåvor när någon gått bort eller  vid olika  bemärkelsedagar.
Om det gäller en minnesgåva, så glöm ej att ange till vems minne gåvan är skänkt. Om den text ni önskar på minnesbladet ej ryms på inbetalningsavin, så kan ni maila den till adressen:. Tack för er gåva!

Plusgiro 53 48 09-9
Övriga betalningar BG 5350-9758